Zeeuws Scharrelvarken

Zeeuws Scharrelvarken

Hoeve de Groenzoom

Hoeve de Groenzoom

Bij Kwaliteitsslagerij Het Ambacht is het leveren van kwaliteitsvlees ons grootste doel. Zonder de boer, en zijn goede zorgen, geen kwaliteitsvlees. De boer is namelijk degene die het vee op een verantwoorde en liefdevolle manier groot brengt. Wij kennen de boeren al jaren en wij weten ook hoe zij hun bedrijf bestieren: met rust, zorg en aandacht voor hun dieren. Daarom stel ik graag drie van onze boeren aan u voor. ‘Vlees met een verhaal’ noemen we dat. En dat proef je!

Hoeve de Groenzoom

De runderen van Hoeve de Groenzoom grazen zoals hun naam al doet vermoeden in het natuurgebied de Groenzoom. Hier hebben de runderen de ruimte en de vrijheid om te eten wat ze maar willen. Ze leiden er een leven zonder onrust en stress. De runderen zijn uitsluitend van het Belgisch witblauw ras. Deze runderen leveren het lekkerste vlees. We hebben het dan niet alleen over kogelbiefstuk en rundergehakt, maar ook over al dat heerlijk stoofvlees dat het rund ons biedt.

Hoeve de Groenzoom.jpg

Het Zeeuwse Scharrelvarken

Het agrarisch bedrijf achter het Zeeuwse scharrelvarken wordt al sinds 1932 gerund door de familie Stoutjesdijk. De varkens leven op stro, leuk om mee spelen, lekker om op te kauwen. Er is een ruime buitenuitloop en volop daglicht. Staartjes blijven zitten. De scharrelaars hoeven zich niet aan te passen aan de stal, maar juist de stal is aangepast aan de varkens. Moeders gaan apart in de modderpoel, kunnen ze even lekker tot rust komen. Met het Zeeuws scharrelvarken haalt u een fl ink portie Zeeuwse rust en ruimte in huis met de échte smaak van vroeger.

Zeeuws Scharrelvarken.jpg

Gildehoen

Het Gildehoen concept is gericht op het dierenwelzijn voor de kippen. Lagere bezetting in de stallen en met plezier gezonde kippen houden van een langzaam groeiend kippenras. De Gildehoen groeit op in een stal met stro en daglicht. Het sterke Hubbard-ras leeft langer en groeit op met een normaal dag- en nachtritme d.m.v. natuurlijk licht. De kippen hebben 24 uur per dag water en voedsel tot hun beschikking. Om het scharrelen te bevorderen wordt 2 keer per dag voer uitgestrooid in de stallen. Door de lagere bezetting in de stallen en door de beschikking van scharrelen speelmateriaal worden de dieren plezierig groot. De boeren merken dat dit een prettige manier is om de kippen groot te zien worden, ze zijn zeer levendig en gezond.

Gildehoen.jpg

Gezondheid

Door dieren meer tijd en leefruimte te geven om op te groeien zijn ze minder gevoelig voor gezondheidsproblemen. Dit levert vitale, sterke en gezonde dieren op waarbij het hele leven geen antibiotica toegediend hoeft te worden. Dit hele concept wordt van boer tot producent volledig gecontroleerd door een extern bedrijf.