vlnr: Natasja, Heleen, Bjorn, David en Linda

vlnr: Natasja, Heleen, Bjorn, David en Linda

Ab de Visser en Bjorn Rinkema.jpg

Ab de Visser en Bjorn Rinkema

Beste klanten,

Ik wil me graag even aan u voorstellen. Mijn naam is Bjorn Rinkema en ik ben opgegroeid in het slagersvak en inmiddels alweer 22 jaar zelfstandig slager. Van slachten tot uitbenen, van worst maken tot productontwikkeling en van horecaslager tot het kwalifi ceren van geslacht vee: ik heb het allemaal gedaan. Waarom ik alle facetten van het slagersvak doorlopen heb? Slager zijn is niet alleen mijn werk, maar ook mijn passie en mijn hobby. Zo heb ik ook in meerdere slagerijen gewerkt. Iedere slager werkt anders en door bij meerdere slagerijen te werken leer je nu eenmaal veel meer dan dat je horizon niet zo breed is.

In onze winkel staat u op nummer 1 en wij willen u te allen tijde laten genieten van een puur en smaakvol stukje vlees. Daarbij geven wij u ook altijd een goed bereidingsadvies mee, zodat u thuis heerlijk kunt genieten van een persoonlijk geselecteerd stukje vlees.

Wat doen wij allemaal? Wij verzorgen voor u alles met betrekking tot BBQ’s, gourmet, fondue, warm buffet, koud buffet en uiteraard ook lunch en catering. Als een van de weinigen in het slagersvak hebben wij nog een eigen worstmakerij waar onze vleeswaren ook zelf gerookt worden. Hierdoor behouden wij het ambacht waar wij voor staan.

groenzoom5.jpg

De rode bonte koe

Rundvlees
Wij werken uitsluitend met de rode bonte koe van Hoeve de Groenzoom. Deze koeien hebben veel ruimte, leven voor het grootste gedeelte buiten, zijn antibioticavrij en worden goed verzorgd. Dit zijn overigens dezelfde koeien als waar sterrenrestaurants in Nederland mee werken. Voor de rode bonte koeien heeft Piet van de Berg een voedingslijn ontwikkeld waardoor er een constant eindproduct gerealiseerd wordt vol smaak en beleving. Ook wil ik u laten weten dat al onze vleessoorten van Nederlandse bodem komen, in Nederland geboren, in Nederland afgemest, in Nederland geslacht en door ons in Nederland uitgebeend en gemaakt tot een fantastisch eindproduct.

Varken
Wij werken met het Zeeuwse Scharrelvarken omdat deze antibioticavrij is, een echt streekproduct is, een vrije uitloop naar buiten heeft en gewoon heel goed verzorgd wordt. Het Zeeuwse Scharrelvarken wordt niet met volle vrachtwagens naar de slacht gebracht, want stress is erg slecht voor de kwaliteit van het vlees.

zeeuws-scharrelvarken2.jpg

Het Zeeuws Scharrelvarken

Kip
Wij werken uitsluitend met Gildehoen kip omdat hier ook geen antibiotica aan te pas komt, De Gildehoen kip een langzaam groeiend ras is, ze hebben ruime stallen, krijgen geen groeibevorderaars toegediend en hebben een natuurlijk dag- en nachtritme. En dat proeft u.

Ook ons kalfs- en lamsvlees zijn van Hollandse bodem. Wij kiezen ervoor om met Nieuw-Zeelands lamsvlees te werken omdat dit zeer smaakvol is en de lammeren daar een prima leven hebben gehad.

Kom eens langs in onze vernieuwde winkel en maak kennis met ons heerlijk ambachtelijke vlees!

Bjorn Rinkema.